Webinar 19 11 2021

 

Стрімкий розвиток генерації електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) спостерігається протягом останніх років по всьому світі. Досягнення необхідного рівня гнучкості в умовах інтеграції ВДЕ в енергосистему - виклик для будь-якої країни.

Зараз частка ВДЕ в енергетичному міксі відповідає цілі, заявленій Енергетичною стратегією України до 2035 р. Паралельно із розвитком ВДЕ в Україні мали б розвиватись нові маневрові та акумулюючі потужності. Згідно зі сценаріями Звіту з оцінки відповідності (достатності) генеруючих потужностей, Україні необхідні 2 ГВт нових високоманеврових потужностей зі швидким стартом.

Проте відповідна регуляторна база не створена, а сучасні швидкі маневрові потужності не збудовані. Балансування відбувається здебільшого шляхом застарілої вугільної генерації, що не відповідає вимогам сьогодення та спричиняє великі викиди забруднюючих речовин та СО2.

Що необхідно для того, аби в Україні з’явились нові маневрові потужності? Які зміни в законодавстві та гарантії потрібні, щоб залучити інвестиції в цей сегмент ринку? На вебінарі ми розглянемо можливі сценарії розвитку ринку балансуючих послуг в Україні, а наші колеги з Австрії поділяться своїм досвідом.

Спікери:
➡️ Олександр Козакевич, голова Української асоціації відновлюваної енергетики;
➡️ Guenter Pauritsch, Австрійськe енергетичнe агентство;
➡️ Володимир Кудрицький, Голова Правління ПрАТ “НЕК “Укренерго”;
➡️ Sven Kaiser, Alexander Kabinger E-Control, Регулятор ринків газу та електроенергії Австрії;
➡️ Ігор Петрик, Wartsila, менеджер з розвитку ринків Східної Європи;
➡️ Сергій Кравчук, Директор KNESS Energy.

Подія відбудеться на платформі ZOOM.
Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації.

Реєстрація за посиланням