2 грудня 2022 року завершився діловий візит українських компаній, асоціацій сфер відновлювальної енергетики та переробки відходів до Латвії, організований Торгово-промислова палата України / Ukrainian CCI у рамках проекту у форматі #DCP (Development Cooperation Partnership), спрямованого на підтримку інтеграції України до єдиного європейського ринку з використанням країн Балтії (Латвія, Литва, Естонія) у якості точки входу. Українську асоціацію відновлюваної енергетики в складі української делегації представляла директорка з розвитку асоціації Ольга Сухопара.

 

За підтримки Торгово-промислової палати Латвії була організована низка візитів на підприємства і зустрічей-знайомств для представників українського бізнесу. Латвійські компанії ознайомили та проконсультували українську делегацію щодо особливостей бізнес-процесів та виробництва відновлюваної тепло- та електроенергії, переробки відходів. В свою чергу, українська сторона презентувала інформацію щодо стану, зокрема, галузі відновлюваної енергетики, розповіла про плани розвитку на майбутнє та можливості для кооперації. Підприємці мали можливість для налагодження партнерства в інтересах подальшого посилення енергетичної незалежності наших країн.

 

"Україна та Латвія на шляху розвитку відновлюваної енергетики проходили часто дуже подібні процеси, зокрема, це зміни в державній підтримці галузі. Латвійські колеги зробили колосальну роботу аби позбутися залежності від російського газу і нам дуже корисно перейняти їх досвід у біоенергетиці та сонячній теплоенергетиці, енергетичній утилізації відходів. Водночас, Україна має більший досвід у розвитку сонячної та вітрової генерації. Розраховуємо на співпрацю з латвійськими колегами та сподіваємось на реалізацію спільних проектів у повоєнному відновленні України", - зазначає Ольга Сухопара.

 

 

Українська асоціація відновлюваної енергетики вдячна Торгово-промисловим палатам України та Латвії за організацію ділового візиту та підтримку українського бізнесу в складний військовий час!

 

photo 2022 12 05 14 44 42