Президент Зеленський вважає, що підстав для визнання "зеленого" тарифу неконституційним немає

Українська асоціація відновлюваної енергетики отримала відповідь від Керівника Апарату Офісу Президента України на свій лист Президенту України Володимиру Зеленському щодо конституційності "зеленого" тарифу.

1

Лист із позицією Президента стосовно конституційного подання 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень Законів України "Про альтернативні джерела енергії" та "Про ринок електричної енергії", якими запроваджений механізм стимулювання розвитку "зеленої" енергетики, було надіслано до Конституційного Суду України.

У своєму листі Президент, зокрема, зазначає що оспорювані положення Законів України визначають засади встановлення "зеленого" тарифу з метою стимулювання розвитку відновлюваних джерел енергії, і наголошує, що розвиток відновлюваної енергетики, у тому числі шляхом економічного стимулювання, є питанням енергетичної безпеки.

На підставі аналізу положень Конституції України та юридичних позицій Конституційного Суду України у позиції Президента зроблено висновок, що підстав для визнання "зеленого" тарифу таким, що не відповідає Конституції України, немає.