UDPRenewables Pervomaysk

Загальна сума залучених у проєкт інвестицій – 5 млн євро

18 листопада 2019. – Компанія UDP Renewables ввела в експлуатацію сонячну електростанцію у місті Первомайськ Миколаївської області.

СЕС “Первомайськ” займає площу 12,3 га, на якій встановлено понад 19,7 тис. сонячних панелей потужністю 330 Вт виробництва Jinko Solar — компанії, яка є найбільшим світовим виробником сонячних панелей. Така кількість панелей може генерувати майже 7600 МВт∙год електроенергії на рік. Це достатня кількість для забезпечення потреб 3250 домогосподарств.

“За перші дев'ять місяців цього року потужність відновлюваних джерел енергії в Україні зросла вдвічі. Ми з партнерами вважаємо стратегічно важливим подальше збільшення частки ВДЕ в енергоміксі країни та слідкуємо за тим, щоб виробництво енергії на наших станціях відповідало найкращим світовим практикам”, — зазначив засновник UFuture Василь Хмельницький.

Експлуатація СЕС “Первомайськ” дозволить скоротити викиди діоксиду вуглецю до 11 тис. тонн на рік.

“Наша команда доклала значних зусиль для введення в експлуатацію СЕС “Первомайськ”. Цей проєкт є черговим внеском до реалізації Національної енергетичної стратегії. Вже до кінця 2019 року Україна досягне 4% частки ВДЕ у загальному виробництві електроенергії. Вдячні нашим партнерам — групі компаній KNESS, юридичній компанії Everlegal та фінансовому партнеру АБ “УКРГАЗБАНК” за підтримку у реалізації проєкту”, — наголосив керівний партнер компанії UDP Renewables Сергій Євтушенко.

Під час будівництва на станції було створено 125 робочих місць. Генеральним підрядником об’єкту виступила група компаній KNESS.

 

ДОВІДКА

UDP Renewables – інвестиційно-девелоперська компанія в галузі відновлюваної енергетики. Диверсифікуючи ресурси та розміщення своїх об’єктів, UDP Renewables планує вже до 2022 року стати одним із найбільших виробників чистої енергії в Україні з загальною потужністю електростанцій понад 300 МВт.

Стратегічним інвестором UDP Renewables є холдингова компанія українського підприємця Василя Хмельницького UFuture, яка об’єднує його бізнесові та соціальні проєкти. Компанія має диверсифікований портфель активів у галузях нерухомості, інфраструктури, промисловості, відновлюваної енергетики, фармацевтики та IT. Вартість активів UFuture оцінюється у $550 млн, а загальна капіталізація бізнесів, у які вона інвестувала, становить понад $1 млрд.