36650934 2063808187192760 7104593270201647104 n

Rengy Development уклала угоду із норвезькою компанією Scatec Solar на будівництво сонячних електростанцій у Миколаївській області загальною потужністю 47 МВт.

 
Передбачається, що сонячні станції сукупно вироблятимуть 58 ГВт•год на рік. Початок будівництва запланований на 2018 рік, введення в експлуатацію - на 2019 р. Компанії планують залучити фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

"Ми дуже раді співпрацювати із сильним місцевим гравцем, оскільки Rengy Development продовжує зміцнювати наші позиції в Україні. Rengy Development вносить значні вкладення у проекти сонячної енергетики в Україні, забезпечуючи їх ефективну реалізацію. Ми бачимо, що український уряд суттєво підтримує зростання чистої енергетики в країні", - відзначив Реймонд Карлсен, генеральний директор Scatec Solar.

«Наш норвезький партнер Scatec Solar має значний досвід у будівництві сонячних станцій у різних країнах. Ми раді початку спільної роботи з таким стратегічним інвестором. Реалізація проекту у Миколаївській області надасть додаткові потужності екологічно чистої енергетики, а також зробить внесок в енергетичну незалежність регіону», - підкреслив Нарек Арутюнян, керівний партнер RengyDevelopment.

Довідка:

Rengy Development інвестує та розвиває проекти у сфері відновлюваної енергетики. Компанія є одним із найбільших інтегрованих незалежних виробників «зеленої» електроенергії в Україні. Операційний портфель компанії складається із сонячних електростанцій сумарною потужністю 70 МВт. На додаток девелоперський портфель компанії включає проекти сумарною потужністю понад 200 МВт, які на разі знаходяться на різних етапах розвитку та будівництва.

Scatec Solar - інтегрований незалежний виробник сонячної електроенергії, який доставляє екологічно чисту електроенергію по всьому світу. Scatec Solar розробляє, будує, володіє, обслуговує та управляє сонячними станціями. Компанія розташована в Осло (Норвегія) і зареєстрована на фондовій біржі в Осло.