Українська асоціація відновлювальної енергетики (УАВЕ) повідомляє, що учасники сектору відновлюваної енергетики можуть подати в суд на газету «Урядовий кур’єр». Про це йдеться у зверненні Асоціації до Прем’єр-міністра України з проханням вирішити проблему затримки публікацій постанов НКРЕКП у газеті «Урядовий кур’єр», так як через це затримується термін прийняття рішення щодо встановлення «зеленого» тарифу для новопобудованих об’єктів відновлюваної енергетики та призводить до багатомільйонних збитків.

Як відомо, Закон про НКРЕКП вимагає публікувати постанови регулятора в "Урядовому кур'єрі" протягом 15 календарних днів після ухвалення. Лише після публікації рішення регулятора набувають чинності. Проте, на сьогодні не виконуються зобов’язання в частині публікації певних постанов. Зокрема, постанова НКРЕКП від 05.10.2017 №1222 "Про внесення змін до Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії̈, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» так і не опублікована «Урядовим кур’єром» у визначені чинним законодавством терміни.

На даний момент згадана постанова є найбільш критичною для учасників ринку, так як з 26 листопада НКРЕКП втрачає можливість прийняття рішень через відсутність кворуму. Це означає, що новопобудовані об’єкти відновлюваної енергетики (зокрема й з іноземними інвестиціями) на невизначений термін не зможуть отримати рішення щодо встановлення «зеленого» тарифу та відпускати електроенергію у мережу.

Учасники ринку залишають за собою право подачі позовів до керівництва видавництва Урядового Кур’єру як газети центральних органів виконавчої̈ влади щодо відшкодування багатомільйонних збитків, яких вони через свою бездіяльність завдають ринку - приватним підприємствам, в тому числі з іноземними інвестиціями та іноземними кредитними зобов’язаннями.

З текстом листа можна ознайомитися за посиланням.